Lähetykset ja toimitukset

Käytämme useita kuljetusyrityksiä, jotta asiakkaamme voivat valita toimitusajan ja toimituskulujen vaihtoehdoista itselleen sopivimman vaihtoehdon. Toimituskulut näkyvät kassalla toimitustavan valittuasi.

Maksettuasi ostoksesi verkkokaupassamme saat automaattisesti tilausvahvistuksen sähköpostiosoitteeseen, jonka olet antanut meille maksutapahtuman yhteydessä. Tarkistathan tarvittaessa roskapostisi. Toimituksen edetessä, saat meiltä myös toimitusvahvistuksen.

Mikäli et löydä tilausvahvistusta tai toimitusvahvistusta, voit aina olla yhteydessä meihin osoitteessa asiakaspalvelu@speciara.com ja lähetämme vahvistukset uudelleen antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli tuote on kadonnut tai vioittunut kuljetuksen aikana tai se ei muuten vastaa tilaustasi, tulee sinun ilmoittaa virheestä viimeistään 14 päivän kuluessa osoitteeseen asiakaspalvelu@speciara.com Kun olet vastaanottanut tilauksesi, tarkista paketti ennen avaamista, ettei se ole vaurioitunut kuljetuksen aikana. Jos paketti on vioittunut kuljetuksessa, on tuotteesta tehtävä välittömästi reklamaatio suoraan kuljetusyritykselle.

Käytämme sivustollamme evästeitä parhaan asiakaskokemuksen saavuttamiseksi. Ole hyvä ja Hyväksy evästeet, jotta voit jatkaa sivustomme käyttöä.
Olet liittynyt onnistuneesti!
Tämä sähköpostiosoite on rekisteröity
ico-collapse
Äskettäin katsotut
ic-cross-line-top
Ylös
ic-expand
ic-cross-line-top